vijesti

Može postići efekat hidratacije i može efikasno podstaći upijanje esencije maske.Mnogi ljudi vole da koriste plastičnu foliju zajedno sa maskom.Ovo ne samo da će hidratizirati i blokirati vodu, već ćete ga koristiti i sa maskom za izbjeljivanje kako biste postigli delikatan učinak izbjeljivanja.

Nakon procesa njege kože, masku možete nanijeti na lice, a zatim prekriti slojem prozirne folije.Zbog pojačanog prodiranja prozirne folije, temperatura lica će se povećati i ubrzati cirkulaciju krvi u koži lica, čime će se koža potaknuti na apsorpciju esencije maske.

Zapravo, prozirna folija se može koristiti i sa drugim proizvodima za njegu kože, a može se koristiti i za nanošenje nekih proizvoda za njegu kože.Suština je ista kao i losion i krema.Nanesite debeli sloj na lice, a zatim koristite prozirnu foliju da zalijepite na lice.Proizvod će se lako apsorbirati u kožu.

Ova metoda nanošenja prozirne folije na lice može se koristiti samo kao prva pomoć.Ako ovako radite duže vrijeme, to će se negativno odraziti na kožu, pa se ne preporučuje korištenje prozirne folije za njegu kože.

Primarna svrha upotrebe proizvoda za njegu kože je da ih koža apsorbira, a funkcija prozirne folije je da zadrži sastojke u ovim proizvodima za njegu kože na površini kože i da ih ne ispari zrak.Nakon skidanja koža će se polako sušiti.Dugotrajno korištenje ovog načina može uzrokovati i začepljene pore na koži.

prianjati-1


Vrijeme objave: 13.08.2023